What's new

Welcome to aeech | Welcome My Forum

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Hat típusú ragasztó és felhasználásuk

Hoca

Administrator
Staff member
Joined
Mar 17, 2024
Messages
595
Reaction score
0
Points
16
Sokféle ragasztó létezik, és mindegyiknek megvan a sajátos felhasználása. Fontos, hogy megtalálja a ragasztási igényeinek megfelelő ragasztót. Olvasson tovább, és fedezze fel hat különböző típusú ragasztót, és hogyan használja őket a legjobb eredmény érdekében.

Háztartási cikkek vagy kézműves termékek ragasztása során gyakran használhat alapragasztót, míg az ipari felhasználáshoz, például az autóiparban és más kereskedelmi iparban, nagy teljesítményű ragasztóra lesz szükség.

Vízbázisú ragasztók

A vízbázisú ragasztók, például a PVA vagy a fehér ragasztók gyakoriak, és nagyszerűek az alapvető ragasztási munkákhoz, mint például a kézművesség, a papír, az iskolai órák és a háztartási cikkek. Ezt a ragasztót néha asztalos ragasztónak vagy faragasztónak is nevezik, mert alkalmas fa vagy papír és más porózus anyagok ragasztására. Ezek a ragasztók közé tartoznak a növényi ragasztók, gyantacementek és fehérjeragasztók.

Szuper ragasztók

A szuperragasztók olyan nagy teljesítményű ragasztók, amelyek erősebb hatást fejtenek ki, mint a vízbázisú ragasztók, ezért csak kis mennyiséget kell használni. Ez a ragasztó nagyon gyorsan megköt, így ideális olyan nehéz felületekhez, amelyeket nehéz összetartani, miközben tapadnak. Tökéletes kemény felületekhez, a szuperragasztó vagy a cianoakrilát pedig jó az alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz. A szuper ragasztó olyan hatékony, hogy az egyik négyzetcentiméter szuper ragasztó egy tonnát képes felemelni.
Hat-tipusu-ragaszto-es-felhasznalasuk.png


Kép hitel

Kétrészes ragasztók

A két részből álló ragasztók erős ragasztók, amelyek ideálisak műszaki és ipari munkákhoz, például hajóépítéshez és tetőfedéshez. Ezek a ragasztók két részből állnak, amelyek összekeveredve kémiai reakciót indítanak el, amely létrehozza a kötőerőt. Ez biztonságosabbá teszi őket, mint a szuperragasztó, mert csak összekeverve működnek. A kétkomponensű ragasztók közé tartoznak a poliuretánok, az epoxik és az akrilok.

Szilikon tömítő

Szilikon, mint pl CT1, ideális sokféle anyag, köztük fémek ragasztására. A fémragasztónak erősnek kell lennie, és képesnek kell lennie két sima fémfelület egymáshoz rögzítésére. A szilikon tömítőanyag az időjárásnak is ellenáll, így jó olyan munkákhoz, ahol vízszigetelésre van szükség.

Anaerob ragasztó

Az anaerob ragasztó ideális ipari alkalmazásokhoz, mivel nagyon erős. Ideális az autóiparban való használatra, valamint mezőgazdasági berendezések és mechanikai alkatrészek ragasztására.

Contact Adhesive

A kontaktragasztók szintetikus gumi alapú gyanták, amelyek textíliák, bőr, üveg és egyéb anyagok ragasztására használhatók. Az ebből a ragasztóból kialakított kötés nagyon erős és rugalmas is, így hasznos választás.
 
Top Bottom