What's new

Welcome to aeech | Welcome My Forum

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Mi a teendő, ha nem felelek meg az álláshirdetés alapvető kritériumainak?

Hoca

Administrator
Staff member
Joined
Mar 17, 2024
Messages
595
Reaction score
0
Points
16
Amikor egy munkáltató fel akar venni valakit, gyakran elemzi a szerepet, és kidolgozza a kritériumokat, hogy valaki jól teljesítsen ebben. Ezt az álláshirdetésben az Alapvető kritériumok és a Kívánatos kritériumok formájában fejezzük ki. Az alapvető kritériumok közé tartozhat például a megfelelő képesítés vagy a tapasztalat, míg a kívánatos kritériumok nem kritikusak a szerep szempontjából, és bizonyos esetekben a munka során elsajátíthatók. Amikor a munkáltató kiválasztja a szerepkört, általában pontozzák a jelentkezőket ezen kritériumok alapján.

Tehát diákként, aki egy álláshirdetést néz, hogyan dönti el, hogy megfelel-e a kritériumoknak vagy sem? Számos tényező befolyásolja, hogyan tekint meg egy hirdetést, beleértve az önbizalom szintjét, azt, hogy ismer-e már valakit hasonló szerepkörben, néha a neme (erre később visszatérünk), vagy mennyire érdekli Önt a szerep. Ha biztos abban, hogy erős önéletrajza van, jó végzettséggel, valamint számos készségről és kompetenciáról, akkor valószínűleg nagyon pozitívan fog tekinteni az álláshirdetésekre – meglátja, hogyan vállalhatná el ezt a szerepet.

Lehet, hogy beszélt valakivel az adott cégtől egy karrierbörzén vagy a LinkedIn-en keresztül, és biztos abban, hogy megfelel annak, amit keresnek. Gyakori, hogy ha igazán szeretne egy szerepet, akkor meghajlítja a profilját, hogy illeszkedjen a hirdetéshez, és így jelentkezzen.

De nyilván ha nem érzed jól magad a dolgokban, esetleg nem kaptad meg a várt osztályzatokat, vagy a járvány miatt nem szereztél megfelelő munkatapasztalatot, ez kétségbe vonhatja, hogy alkalmas-e a szerepre. Lehet, hogy egy olyan területen néz meg egy hirdetést, ahol nem ismer senkit, ami megnehezítheti annak megítélését, hogy alkalmas-e. Vagy a neme befolyásolhatja az álláshirdetésekhez való hozzáállását. Friss LinkedIn elemzés kimutatta, hogy a nők nagyobb valószínűséggel zárják ki magukat a szerepek megpályáztatásától, mint a férfiak (még mindig több állásajánlatot kaptak). Tehát ezek a nők reálisabbak voltak, vagy kizárták magukat olyan szerepekből, amelyeket valójában megszerezhettek volna?

Hogyan döntsd el tehát, hogy alkalmas vagy-e egy szerepre?

  • Ha az alapvető kritériumok olyan speciális tanfolyamot vagy technikai képességet igényelnek, amellyel Ön nem rendelkezik, az akadályozhatja a siker esélyeit. Egyes munkaadók azt mondják, hogy elfogadnak egyenértékű tapasztalatot, ezért ha úgy érzi, vitathatja ezt, akkor tegyen egy esélyt. De ha a munkakör legalább 3 éves munkaviszonyt igényel az ágazatban, és csak egy hónapnyi munkatapasztalata van, akkor nem valószínű, hogy bekerül a listára.
  • Nagyon kevés pályázó felel meg az összes kívánatos kritériumnak, és itt a tanfolyam, a munkatapasztalat, az önkéntesség, a fizetett munka és a tanórán kívüli tevékenységek során megszerzett valamennyi átadható készségre kell összpontosítania. A készségeket nem kell abban a szektorban elsajátítani, amelyre jelentkezik, hanem csak olyan készségeknek kell lenniük, amelyeket a munkáltató keres.

Ha sok hirdetést lát azokra a szerepekre, amelyeket igazán szeretne, és úgy érzi, hogy nem rendelkezik eléggé ahhoz, hogy meggyőzze a munkáltatót alkalmasságáról, akkor gondolja át, hogyan tudná pótolni a hiányosságokat. El tudnál végezni például egy rövid tanfolyamot, vagy valamilyen releváns önkéntes munkát vagy munka árnyékolást? A siker esélyeinek növelése érdekében alaposan tanulmányozza a munkáltatót és a szerepkört, és valóban egyértelműen bizonyítja a jelentkezés iránti motivációját. Próbáljon kapcsolatba lépni a munkáltatóval vagy az öregdiákokkal eseményeken, online érdekcsoportokon vagy LinkedInen keresztül. És gondoskodjon arról, hogy LinkedIn-profilja naprakész legyen, és az Ön által megcélzott célokhoz szabva legyen, mivel sok munkáltató figyelembe veszi, amikor kiválasztja a listát.

Ha elköltözött otthonról, emlékezzen arra, ahogyan eldöntötte, hol fog lakni. Valószínűleg volt néhány alapvető kritériuma, mint például az elhelyezkedés és a költségek, de talán néhány kívánatos kritérium is, például a hálószobák száma vagy a vasútállomás közelsége. Valójában azonban az ingatlanok megtekintésekor más tényezők is befolyásolhatták, például a szobák mérete vagy a dekoráció. Hasonló a helyzet a munkaadókkal is – megvannak a maguk kritériumai, és néha megingathatók. Ha a Warwickben tanul, visszajelzést kaphat a jelentkezéseiről, ha lefoglal egy Applications Feedback helyet a myAdvantage-en, és mi segítünk eldönteni, hogy jelentkezése a megüresedett álláshoz képest a lehető legerősebb-e.

Sok szerencsét!

Mint ez:​


Mint Betöltés…


Összefüggő

 
Top Bottom