What's new

Welcome to aeech | Welcome My Forum

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Íme, miért van a Microsoftnak és a Google-nak pontosan ugyanaz a versenytársa, mint partnere

Hoca

Administrator
Staff member
Joined
Mar 17, 2024
Messages
607
Reaction score
0
Points
16
A Box együttműködik a Microsofttal, hogy integrálja termékeit az Office 365-tel, az Amazon szolgáltatásait különféle felhőalapú adatközpontokban tárolja, az IBM-mel pedig az új alkalmazások, szolgáltatások és bevételek terén. A Google lehet a klub legújabb tagja – a két szervezet szerdán bejelentette, hogy a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák fájlok Boxon belüli tárolására összpontosítanak. Mivel a cégek egyre inkább a felhőszolgáltatások felé fordulnak vállalkozásaik teljesítménye érdekében, mind a végfelhasználói termelékenység, mind az alkalmazásfejlesztés terén, egyre fontosabbá válik, hogy a technológiai cégek, amelyek keményen versenyeznek egy személyrel, hogy összefogjanak, még olyan területeken is, ahol versenyeznek.

A Box stratégiai igazgatója, Jeetu Patel egy interjúban kifejtette, hogy a szállítói interoperabilitás irányába való elmozdulás a felhőalapú számítástechnika térnyerése által vezérelt tektonikus eltolódás eredménye. „Az az igazság, hogy soha nem vásárolhat meg mindent egy magányos eladótól a felhőben” – mondta. “És abban az esetben, ha megteszi, ami valójában egy elhibázott stratégia, mert nem kell a legkevésbé elterjedt nevezőket beszereznie, mivel feltételezheti, hogy e platformok között interoperabilitást talál.” Ez valóban egy váltás az iparágban, amelyre a Box teljes szívvel összpontosít. A szervezet nem is olyan régen lett az első felhőalapú tárolási szolgáltató, amely bejelentette, hogy támogatja a Google Docs fájlok tárolását a Google felhőszolgáltatásain kívül, néhány perccel azután, hogy Aaron Levie vezérigazgató elismerően nyilatkozott cége és a Microsoft közötti partnerségről. Egy interjúban nem látta a két partnerséget kölcsönösen egyedinek, vagy nem bántja őket egy másik. „Ahogy a Microsoft a Dropbox és a Box házastársa lesz, amint megnyitják az Office-t, mi is arra vágyunk, hogy ügyfeleinknek pontosan ugyanazt a preferenciát biztosíthassuk” – számolt be. „És ez nem egyfajta hüvelykujj a Microsoft számára, mert a karrierünk mindig az, hogy egy erős platform legyünk, és nem lehetsz rendszer azok számára, akik nem integrálódnak a alkalmazások, amelyeket ügyfelei alkalmaznak.” Mindez általában éles kontrasztot jelent a néhány évtizeddel ezelőttihez képest, amikor olyanok, mint a Microsoft és a Google, hevesen őrködtek vertikálisan. Levie azt állította, hogy a széleskörű partnerség lehet az új szokás a vállalati szoftverekben, mivel sokkal több vállalkozás próbálja kiszolgálni ügyfeleit közös munkával. „Nem hiszem, hogy hosszú távon megadja a lehetőséget arra, hogy termékeit az esetleges partnerkapcsolatok vagy a bezártság miatt megkülönböztesse” – szögezte le. „Azt tervezi, hogy termékeit elképesztő vásárlói tevékenységekkel, jó minőségű termékekkel, használhatósággal és a termék funkcionalitásával kívánja megkülönböztetni.”

Ugyanez a történet kezd egyszerre részt venni az alkalmazásfejlesztési szempontok körül. Egyedülálló szervezetek csatlakoznak még egy személlyel, hogy megpróbálják az építőket sokkal könnyebbé tenni a szolgáltatások egy csoportjának összevonását egy alkalmazás létrehozásához. Mindazonáltal nagyon korai idő van ezeknek a partnerségeknek, amelyek közül néhányat az elmúlt naptári évben jelentettek be, és csak most kezdték meghozni gyümölcsüket. Valószínűleg sokáig fog változni, ha megnézzük, hogy az egyes ajánlatok hogyan rázódnak meg, és az ügyfelek hogyan választanak szolgáltatást, és ezzel együtt a játékosok kiragadnak a piacról. De nem kevésbé, mint ma, egy bátor új bolygón vagyunk, ahol a Microsoft és a Google minden olyan férjet vagy feleséget fog adni, akiknek olyan vállalata van, amely kifejezetten a termékeikkel versenyez. Képzeld el.
 
Top Bottom